Bârfe in the city, How they beat us, Men's Planet

5 sfaturi când vine vorba de îmbrăcat fiul…

1. Nu faceți confuzii. Faptul că șosetele au două găuri în vârful degetului cel mare nu înseamnă că-s rupte.  Nici nu știu de ce ați gândi așa ceva. Înseamnă doar că ” Mama, lasă-le pe astea, nu mă mai duc acu’ să iau altele/că nu știu unde sunt/ că întârziem/că nu e nevoie/nu se văd/ sunt șosetele norocoase de la testu’ de română/ da’ du-te tu/ uite cum îmi strici tu ziua de dimineață!”

2. Open your mind. Asortatul nu are neapărat legatură cu culorile. Galbenul singurului tricou călcat merge de minune cu pantalonii portocalii noi care trebuie musai arătați colegilor chiar azi. Iar ghiozdanul de armată nu dă chiar rău că și colegul de bancă vine azi cu el la școală “Și i-am promis, mama, că ne asortăm”. Iar când privirea ta descumpănită spune mai mult decât un întreg sezon din “Poliția modei”, argumentul suprem va fi oricum “Mama, nu toți gândim la fel. Nu tu mi-ai spus să fiu original?

3. Mărimea nu contează. Bascheții cu care a câștigat meciul de anul trecut nu-s mici dacă norocul la pauză a fost mare. Iar dacă tu, adult zeflemitor, nu ești capabil să înțelegi atâta lucru, vei pricepe măcar că “Mă strâng puțin doar, mama, nu vreau alții, eu chiar sunt atent cu bugetul familiei, arată și tu că poți să ai grijă de bani, bine?

4. Shoppingul e viața ta. Doar a ta. Și pedeapsa lui supremă. Poți să te cari cu laptopul pe umăr tot Mall-ul,  ca el să se joace cât timp tu gâfâi printre tricouri, hanorace și adidași, poți să-l lași să mănânce înghețată în timp ce tu îl încalți și descalți frenetic, înconjurată de cutii mari și mici, cu încălțătorul între dinți, în căutarea mărimii potrivite, căci vine oricum momentul inevitabil al probatului pe persoană. Și al oftatului. Și al pufnitului. Și al reproșului. “Mi-e cald/ mă plictisesc/ Mai stam mult?/ Nu am nevoie de haine/ am tot ce mi trebuie. Și argumentul suprem: “Mama, e treaba ta că ești obsedată de shopping. Tu n-ai învățat până la vârsta asta că haina nu-l face pe om?”

5. Adevarul e dincolo de noi.

– Nu mă mai duc niciodată la petreceri! Am fost ca un papagal, cu hainele alea pe mine…

-Păi nu tu le ai ales? Nu ți-am zis să iei blugii ceilalți? Nu ne-am certat toată dimineața?

– Păi și tu nu știi să te impui? Eu sunt doar un copil, nu le știu pe toate. Tu ești adultul. De când învață oul pe găină, ha?

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza