Bârfe in the city

5 momente magice. Undeva între râs şi plâns.

1. Cel în care copilul, încă în burtă, se trezeşte şi începe să mişte. Mamă-mamă, ce fericire e pe capul tău, al mamei. Cum te bucuri noaptea şi tresari ziua la fiecare mişcare abia perceptibilă a urmaşului. Te vei trezi, ce-i drept şi câteva luni mai târziu. Copilul însă nu mai e în burtă, iar tu nu mai eşti tocmai fericită că apuci să dormi undeva la 2-3 ore pe noapte. Staţi liniştite. Scenariul se prelungeşte şi în următorii ani. De obicei, fix în noaptea în care plănuiai să faci şi tu, în sfârşit, sex…
2. Cel în care copilul spune “Mama”. Inima ta tresare, ochii sunt plini de lacrimi iar sufletul e cuprins de cea mai pură fericire. Da, e magie.  La fel cum, unu-doi ani mai târziu, tot tu ai da orice pentru 3 minute de linişte. Iar “Mamaaa!” cu completarile fireşti “Foame/sete/pipi/somn/hai în parc/Da’ de ce?” devine brusc, un cuvant al terorii profunde.


3. Cel în care copilul are preferinţe muzicale. Sigur, te bucuri că a ajuns aici. Şi că ascultă rock, că doar nu degeaba l-ai prelucrat pe vremea când nu ştia nici să vorbească. Doar că invariabil el va vrea Iron Maiden când tu ai chef de Metallica. El va cere Kiss Fm când tu ai da orice pentru un Mozart. Iar singurele clipe de linişte, cele de la semafor, în care erai tu cu tine şi cu muzica ta s-au dus pe apa Sâmbetei… şi a celorlalte.


4. Cel în care copilul ajunge să poarte acelaşi număr la picior cu tine. Wow! Ce senzaţie… Ce bucurie! Dacă e fată, speri că shopping-ul va fi de acum încolo mult mai avantajos pentru amândouă. Dacă e băiat, măcar pantofii sport ţi i-ai asigurat. Ajungeţi în magazin şi, ce să vezi… Gusturile ei sunt ale tatălui, mătuşii, bunicilor. Nicidecum ale tale. Iar el, fiul, îţi interzice categoric să te atingi de încălţările lui. Musai de firmă. Că doar… e mare.


5. Cel în care copilul te invită în parc cu bicicleta. Gata, s-au dus clipele în care nici un suc nu apucai să bei fără să-şi ceară sân. Gata, nu mai alergi cu limba scoasă după el printre zeci de potenţiale pericole, pomi, pietre şi oameni vii. Şi uite ce mândru se ţine pe bicicletă… Se ţine. Mai bine ca tine. Şi rezistă mai mult. Şi merge mai repede. Şi brusc, râsetele se transformă în gâfâieli şi zâmbetele în oftat. Şi nu ştii dacă să râzi sau să plângi. Aşa că le faci pe amândouă.
… cum dealtfel vei face şi de acum înainte. Cam toată viaţa.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza