Alina va a la playa

Pleacă, mâine o să-mi treacă!

“Am să mă închin în faţa ta, 2015! Nu ştiu dacă datorită versurilor Deliei sau, pur şi simplu, pentru că au fost 365 de zile încărcate, transformate într-o telenovelă în care Esmeralda nu era oarbă ci doar prea veselă , iar Juan Carlos nu era fratele ei ci un Don Juan de Poblenou.

Şi asa se face că, într-o zi, să zicem, frumoasă de primăvară, El pleacă să îşi vadă părinţii bătrâni şi bolnavi aflaţi la trei mii de kilometri distanţă. Dar nu pleacă oricum. NUUUUUU!!!! Pleacă cu ţoalele alea noi primite în dar de ziua lui. Da, ziua lui, aia pe care i-o organizase în secret nevasta, v-o amintiţi…

Săraca nevastă, cum strânsese ea bani din câştigurile cinsitite de la Bingo, restul de la calamari şi din prima aia pe care firma i-o dăduse drept răsplată pentru munca ei ca şi „administrativă” (come se dice la voi la Romania) printre cauciucuri, bujii şi baterii. Cămăşuţe călcate la dungă, tricoul roz, parfumul lui Dior, verigheta în buzunar şi lanţul fără medalionul soţiei şi al copilului pentru că atârna cam greu.

Şi uite aşa petrecu el în oraşul natal, fără griji, doar cu o frumoasă localnică, o jună din gară, focoasă in draci şi dispusă, la o adică, să lase Vedea pentru Mediterana căci Vedea cam făcuse nazuri în ultimul timp, ba seca aiurea-n albie, ba năvălea ca proasta în curţile oamenilor.

Planul e făcut. Don Juan se întoarce, îşi anunţă familia că nu mai e familia lui şi că ar cam fi cazul să-şi ia gândul de la el.”

 

De ciudă, Alina a plâns trei zile şi trei nopţi. De fapt, da, doar două zile, că a treia s-a aruncat în primul Desigual, unde a dat peste cap planul de vânzări pe un an întreg.

Dar ce ştia ea de Desigual în urmă cu mulţi, mulţi ani, când bea Cico la Pitici (asta e o terasă), mânca vată de zahăr de la nenea Augustin din Bobocica şi scria cu cretă albastră cifra 2 în scara blocului, de sus până jos?

În episodul următor veţi afla cum şi-a început Alinuţa cea Esmeraldă frumoasa ei poveste de viaţă şi exil.

Stay tuned….cum ar veni.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza