Alina va a la playa

Melci, scoici, raci, craci

Geamantanul nu mai era unu’ si nici nu mai continea aceleasi ingrediente. In gara din Sants, in plina vara, Esmeralda pasea voioasa cu tot arsenalul acumulat in sederea de pe Costa Daurada. Trageam dupa mine geamantanele cu hainute, poze, experiente si vise, dar si bradul artificial insotit de ornamentele de Craciun.
“In vara asta fac tot ce-mi trece prin cap…” – fredonam nauca de cap pe strazile Barcelonei, metrópola care s-a dovedit a al doilea oras matern.
“Stefan cel Mare ar fi mandru de tine, Alina !”- ma incurajam singura gandindu-ma la vacantele petrecute la bunici cu nici trei ani in urma. Lacrimile imi jucau feste …Nici rímelul waterproof nu ma mai putea ajuta …Vara e vara …
Pe bunicu’ il pierdusem cu un an in urma cand viata se rezuma la biberoane si pampersi, iar golul acela inca mai stagna in sufletul meu. Nu am putut sa imi iau ramas bun de la Ghita – si cred ca nici nu si-ar fi dorit ca “studenta”  sa ii arunce pamant peste “garsoniera” de lemn. Nu eram  un emigrant legal si a fost prima oara cand as fi dat naibii Spania, cu tot cu Mediterana ei.
Sunt persoane de care niciodata nu te poti desparti…Iar astrele au decís ca un 14 aprilie nu e benefic pentru mine sa imi iau la revedere de la acela care ma astepta in fiecare vara, la portita, da …Ghita…Un lucru e cert: ochii verzi pe care i-am mostenit nu sunt rezultatul lentilelor cumparate din talcioc ci copia fidela a ochilor lui…
Barcelona lu’ Gaudí m-a pus pe ganduri, m-a facut sa tresar, dar niciodata sa renunt. Cladirile impunatoare si reci mi-au dat fiori, imi era dor de copii, de satul meu din Tarragona si de …acordurile lui Gil Dobrica: “Hai acasa, hai cu mine …”
Timp de doua luni am dus viata de …oh, nu de artist…ci de turist…
IMG-20160402-WA0001
Am cunoscut orasul, oamenii si …bingo. Imparteam apartamentul cu o familie de suceveni, oameni veseli, iar camera si patul cu…nimeni alta decat verisoara. Plaja, viata si acordeoane.
IMG-20160402-WA0002
Munceam facand mancare catalana la o familie de bogatasi. Paella? Tortilla? Wtf? Dar pentru acte cine nu pune cratita pe foc si inima in cui?

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza