Hurry no Worry, Keep it simple...

Mancaruri bune, rapide si usoare pentru mame ocupate

O tocanita mai altfel

Faceam genul asta asta de mancare de multi ani dar, de abia  anul asta, cand am ajuns la Istanbul, am aflat ca are si un nume: menemen. Bine, retea mea e putin modificata dar e o mancare foarte usor si rapid de facut, buna mai ales vara, se poate servi si calda si rece, cu putina mamaliguta sau fara.

Asadar:

Caliti o ceapa, puneti ardeii grasi curatati de seminte si taiati, caliti-i si pe ei, adaugati rosii intregi decojite (de la piata sau din cutie, daca nu e sezonul), lasati sa fiarba si rosiile putin. Faceti o omleta din 7-8 oua, cand e gata, aruncati-o peste restul tocanitei iar cand s-a racit, radeti cu generozitate branza pe deasupra. Et voila!

Briose cu ce aveti prin frigider (sau chec)

Da, nu glumesc. Cand sunt in panica totala de idei/timp/chef, arunc intr-un vas ce legume am prin frigider (ciuperci, ardei, ceapa, porumb, chiar orice fel de leguma e binevenit) si/sau sunca sau ce mezeluri au mai ramas. Pun si vreo 2 oua, si putina faina si branza sau cascaval daca am, ung cu unt niste forme de briose, pun compozitia asta si o dau la cuptor la foc mediu pana se patrund. La fel de buna e combinatia cu dovlecei rasi, branza, oua si faina. Secretul e sa scurgeti bine/bine dovleceii.

Un minunat orez cu stevie si (optional) cu creveti

Eu sunt fan stevie, loboda si alte verdeturi d-astea degraba provocatoare de strambaturi din nas sotilor si copiilor din dotare. Daaar, incetul cu incetul, i-am invatat ca, macar primavara, se cade sa mancam sanatos si de sezon. Asa ca, orez cu stevie, acrisor, o bunatate, cred ca toata lumea stie cum se face si aruncati langa el niste creveti scaldati in lamaie. O minunatie!

 

Si iata si 2 deserturi foarte usor de facut.

Pavlova

Cred ca am poftit ca proasta la Pavlova vreo 5 ani si nu m-am apucat niciodata sa fac de teama. Mi se parea ca e o chestie de Masterchef cel putin. Cand, de fapt, e cel mai simplu si cel mai innebunitor de gustos desert din luuumee. E adevarat ca dureaza ceva pana se face bezeaua dar, o data ce ati bagat-o la cuptor o uitati acolo vreo 2 ore.

Eu am facut bezeaua din 7 albusuri, un praf de sare si 350-400 gr zahar pudra. Unii pun amidon, eu nu pun deloc pentru ca zaharul pudra are el destul amidon in componenta (ca sa nu se umezeasca si sa se faca bulgari). Pun si putina zeama de lamaie, le mixez si iese o bezea tare pe care o bag la cuptor timp de 2 ore la 80-100 grade.

Dup-aia, fac frisca, tai cateva fructe (ce am prin casa) le pun peste bezea si gata. Iau o gura si…sunt in Rai!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celebrele bilute cu biscuiti de cand eram mici

Va aduceti aminte de ele? Ni le facea mama cand ne milogeam de ea duminica dimineata: Haaaaai, fa-ne si noua ceva dulce, te rugaaaam! Si facea  mama un lighean de bilute din astea pe care le mancam pe nerasuflate, eu si frati-miu, pana ne venea sa lesinam.

Asadar: amestecati biscuiti dati prin masina de tocat sau robot, cacao, unt, lapte caldut si, foarte important, esenta de rom. Le amestecati pana se face o coca, faceti bilutele, dati-le prin fulgi de cocos sau cacao cu zahar pudra sau ce aveti prin casa si dati-le la frigider. Daca nu sunteti atente, cum va intoarceti cu spatele, vor disparea!

Pofta buna!

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza